«

»

Sep 20

Lekker dessert: citroenmousse

citroenmousseHet moet niet altijd een tiramisu zijn die je je gasten voorschotelt. En een Mo├¬lleux au chocolat – daarvoor is heel wat lef nodig om het voor een dineetje met vrienden te maken. Het resultaat hangt echt af van de perfecte samenstelling, de perfecte temperatuur van je oven, en de perfecte gaartijd. En bij zo’n dineetje kan er al gemakkelijk iets verkeerd lopen..

Waarom niet voor een minstens even lekker dessert gekozen, dat bovendien erg luchtig en fris is? De citroenmousse voldoet aan die vereisten. Dit dessertje is bovendien erg simpel te maken – vooral als je bij Journal Du Net een video vindt die je toont hoe het moet. De video is weliswaar in het Frans, maar de beelden spreken voor zich.

Wat je nodig hebt:
– Het sap van 3 citroenen
– 3 eieren, eiwit en eigeel gescheiden
– 100 gram poedersuiker
– 250 gram mascarpone
– 1 groene citroen (limoen)

Video
http://www.linternaute.com/femmes/cuisine/magazine/video/0806-mousse-citron/video.shtml
Stap voor stap
http://www.linternaute.com/femmes/cuisine/magazine/video/0806-mousse-citron/1.shtml

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>