«

»

Oct 18

Citroensap: altijd in huis!

citroen1Bij de meeste gerechten heb je slechts enkele druppeltjes citroensap nodig om de finishing touch te geven aan een salade, een saus, een cake. Je koopt een citroen – en nadat je de paar druppeltjes gebruikt hebt, zit je met een half uitgeperste helft, en een gave helft. Meestal bewaar je die dan enkele dagen in de ijskast, omwikkeld met een transparante folie. En heb je de citroen niet nodig gehad, tja, dan gooi je het restant in de groencontainer.

Een hele verspilling niet? Dat kan beter!

Deze werkwijze is niet alleen vriendelijker voor het milieu en voor je portemonnee, maar zorgt er ook voor dat je altijd wat citroen in huis hebt!
Pers namelijk de hele citroen uit, bij voorkeur met een citroenpers. En stop dan het sap in de diepvries. Ideaal is een zakje waarmee je ijsblokjes kan maken,en waarbij je het sap in kleine hoeveelheden verspreidt.

Voila. Zo heb je altijd citroensap in huis. Handig – en goedkoop!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>