«

»

Oct 21

Hoe kan je bestanden downloaden vanuit een mail boodschap?

multimedia_downloaden

Vaak sturen vrienden je een mail met daarin een verwijzing (link) naar een multimedia bestand (MP3 of video) die op hun Dropbox account staat. Wanneer je die link dan aanklikt, dan wordt het bestand geopend, terwijl je dat eigenlijk zou willen downloaden. Hoe kan je dat verhelpen?

Wanneer je gebruik maakt van webmail (via Telenet, Gmail, Yahoo of andere) dan is het heel simpel: vermits de mail in je browser getoond wordt, moet je gewoon rechts klikken op de link, en dan kiezen “Opslaan als”.

Maar in een gewoon mailprogramma op je eigen computer kan je die rechts klik optie niet oproepen. Toch is het ook daar mogelijk. Dat doe jeals volgt bij Outlook.

Open de mail in een apart venster, door erop te dubbelklikken. Vervolgens kies je in het menu bovenaan Bericht, dat zich rechts van Bestand bevindt. Dit opent het Windows Ribbon. In het gedeelte Verplaatsen kies je bij┬á Acties “Weergeven in Browser”.

Dit opent de mail in je browser (Firefox, IE of andere). En nu kan je dus gewoon de link rechts aanklikken, en kiezen voor “Koppeling downloaden”.

Het bekijken in de browser geeft trouwens nog meer mogelijkheden, zoals het onderzoeken van de broncode, voor wie daarin geïnteresseerd is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>