«

»

Oct 01

Hoe bedank je medewerkers aan een project tijdens je presentatie?

keynoteJe wil een project voorstellen. En je wil daarbij ook de mensen in de verf zetten die meegewerkt hebben aan het project. Maar hoe doe je dat?
Best niet met een dankwoord aan het begin van je presentatie, want zo loop je het gevaar meteen al je toehoorders kwijt te spelen. En wanneer je het doet aan het einde van je presentatie, dan is wellicht iedereen al zijn papieren aan het verzamelen en luistert niemand naar hun namen. Je doet je medewerkers daarmee echt geen plezier.

Er bestaat echter een heel simpele manier om de medewerkers in de schijnwerpers te zetten – en het zal je publiek nog amuseren ook. Maak, naast je gewone presentatie, ook een aparte powerpoint. Die bestaat dan uit de gezichten van de medewerkers, hun naam, en eventueel een leuke quote die ze kwijt willen over het project. Stel de duur van elke slide kort in (tussen de 5 en 10 seconden, afhankelijk van de hoeveelheid tekst bij de slide), en zet de presentatie in een loop.

Wanneer de toehoorders binnenkomen, krijgen zij al een kennismaking met de medewerkers. Het creƫert meteen een persoonlijke sfeer.

Het is trouwens ook een tip die je kan toepassen bij andere presentaties – laat tijdens de 10 of 20 minuten voor de aanvang slides verschijnen met foto’s van de sprekers, hun functie, hun achtergrond, hun onderwerp. Het zal het wachten aangenamer maken, al meteen het ijs breken bij de toehoorders, en de sprekers zullen vereerd zijn met de extra vermelding!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>