«

»

Aug 26

Hoe maak je zelf koffie zoals bij Starbucks… en nog lekkerder?

Ja, de koffie bij Starbucks is wel erg speciaal. Vooral het ritueel dat erbij hoort, waarbij jij zelf je eigen kopje koffie naar eigen smaak kan samenstellen – dus niet alleen met of zonder melk en suiker, maar ook met wat kaneel, room, chocoladeschilfers en meer.

starbucksLekker, toch? Maar ook duur. Eerlijk gezegd is het ook spijtig dat je voor dat geld je koffie nog altijd in een beker geserveerd krijgt, in plaats van een hartelijke, warme stenen mok die zo heerlijk aanvoelt in je handen.

Bovendien heb je niet altijd de tijd om naar een Starbucks te gaan voor een aparte kop koffie. Maar hoe kan je thuis voor jezelf zo’n heerlijk aparte kop koffie maken? Een website met ontelbaar veel recepten voor aparte koffie kan helpen: Coffeefair. Eigenlijk is die bedoeld om koffie te verkopen, maar er staan tal van recepten, gratis, en dat is mooi meegenomen!

Aan de slag dus om de vele recepten uit te proberen – warme en koude koffie, met of zonder alcohol, Espresso of gewoon. En als je je echt in een Starbucks wil wanen, koop dan in de Starbucks webshop een ├ęchte Starbucks “mug” of beker.

De recepten zijn wel genoteerd met Engelse maten. Geen nood echter – je moet gewoon het volgende weten:
cup = kopje = 250 ml
tsp = teaspoon of theelepel = 5 ml of 5 cc
ml = milliliter
tbs = tablespoon of soeplepel = 15 ml of 15 cc

En weet je wat zo leuk is? Je moet zelfs niet de moeite doen om het recept zelf te vertalen of de maten om te zetten – kopieer het gewoon en gooi het op Google Translate – je krijg het hele recept netjes in het Nederlands, en de maten zijn meteen omgezet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>