«

»

Aug 12

Hoe kan ik pesto maken?

Wellicht ben jij ook dol op pesto. Een lekker krokant broodje, belegd met pesto, een tomaatje, mozzarello en Italiaanse ham…. oh, zo lekker!

pestoWil je dat ook thuis maken? Dan raden wij je wel aan om ook de pesto zelf te maken, want echt goede pesto in een potje hebben wij nog nooit gevonden. Bij de website Italie.nl vonden wij een goed recept om zelf pesto te maken. Je zal bemerken dat je hiermee een tamelijk royale hoeveelheid pesto als resultaat hebt, teveel voor één broodje. Maar je kan de pesto heel goed in kleine hoeveelheden in de diepvries stoppen: giet de pesto over in bakjes voor ijsblokjes.

Wat je nodig hebt:
– Een potje verse basilicum, te kopen in de supermarkt
– 1 teentje knoflook
– 20 gram pijnboompitten
– wat grof zeezout
– 50 gram vers geraspte peccorino (parmezan mag ook, zolang het maar vers geraspt is!)
– 1 dl olijfolie (extra vergine, van goede kwaliteit)
– een staafmixer of blender

Zo ga je tewerk?
Pluk alle blaadjes van het plantje basilicum. Voeg het met de andere ingrediënten in een hoge, nauwe schaal en meng met de staafmixer. Heb je een keukenmachine (blender) dan is het wel gemakkelijker werken met dit toestel. Proef het resultaat, en voeg desgewenst wat zou toe. Je zou nu een mooie smeuïge massa moeten krijgen, die heerlijk ruikt. Voilà. Je hebt nu je zelfgemaakte pesto – a la mama, of wie weet wel a la papa!
Op de website van Italië.nl vind je nog meer over basilicum en andere Italiaanse specialitetien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>